superior

DestinacionsFires i Congressos

La fira WTM serveix per conscienciar als turoperadors del canvi de model turístic de Catalunya

Representants de Turisme de la Generalitat han mantingut trobades de treball amb la intermediació del Regne Unit perquè fomentin un turisme més ètic i innovador

Catalunya està promovent a Londres la seva aposta per un turisme regenerador. La directora general de Turisme, Marta Domènech, ha declarat des de la fira World Travel Market que estan traslladant als operadors que “quan pensin en la nostra destinació sàpiguen que apostem per un turisme regeneratiu i que la nostra oferta s’està enfocant en aquesta direcció”,

El Regne Unit és el segon mercat emissor estranger per a la destinació catalana. La temporada d’estiu ha servit per recuperar l’arribada de turistes. En el cas de Catalunya s’ha situat en xifres prepandèmia i des de gener a setembre han sumat 1.166.900 turistes.

Els 3 aeroports catalans operen amb 25 aeroports diferents de les illes britàniques, principalment amb les companyies Ryanair, Easyjet, Vueling i British Airways però també amb els vols turoperats per TUI i Jet2.

A la World Travel Market -una de les fires turístiques més importants del món-, l’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha aglutinat en el seu estand de 300m2 una vintena d’empreses i entitats del sector turístic. Durant la fira l’ACT ha aprofitat per explotar unes altre dels seus eixos estratègics: “situar la destinació catalana com el referent europeu en turisme enogastronòmic”. Ha organitzat un còctel-sopar adreçat al sector turístic britànic per mostrar la potencialitat de la cuina catalana de la mà de 4 joves xefs: Núria Bonet (restaurant Ca La Núria), Elisabet Nolla (restaurant Normal), Zhou Mengxin (restaurant Somiatruites) i Mariona Rodà (finalista catalana del concurs European Young Chef Award 2019).

Articles relacionats

Back to top button