superior

Aeri

Ryanair, més a prop de quedar-se a Girona

La Generalitat proposa 7,5 milions d’euros anuals a Ryanair a canvi d’uns 3 milions de passatgers a l’aeroport de Girona. També es compromet a rebaixar 4 milions d’euros en taxes en cas d’obtenir-ne la gestió de l’aeroport. Aquesta proposta busca lligar a l’aerolínia fins el 2016.

El director general de Transports i Mobilitat del govern català, Ricard Font, que va criticar per excessiu l’acord al que va arribar el govern sortint Tripartit el passat mes de desembre, diu ara que aquesta proposta millora les prestacions per a la companyia irlandesa. En aquest nou document existiria una clàusula que no s’ha donat a conèixer per la qual Ryanair percebria una quantitat extra per cada passatger que superi els 3 milions estipulats. A més de l’aportació econòmica el Govern ofereix Ryanair uns terrenys per a construir un hotel i un centre de formació.

La Generalitat venia mantenint un pols amb l’aerolínia i tot apunta que amb aquesta oferta la companyia se sentiria satisfeta ja que no modifica l’acord que tenia signat amb l’anterior govern. Això sí, com mètode de pressió durant 2011 Ryanair ha suprimit freqüències i connexions -18 rutes- que per contracte vigent havia de complir. Ara s’obrirà una nova negociació per a veure com rescabalen les pèrdues causades. En els primers cinc mesos de l’any, l’aeroport gironí ha perdut entre un 30% i un 40% de viatgers.

El sector turístic veu indispensable que es signi el nou acord. La Federació d’Hostaleria de Girona opina que és vital que Ryanair accepti la proposta ja que és una garantia per poder disposar de milions de turistes.

Per la seva banda, el sindicat UGT ha alertat que si no hi ha acord amb Ryanair es destruiran un 30% dels 1.500 llocs de treball vinculats amb l’aeroport de Girona. En aquest sentit, assegura que les empreses auxiliars ja han acomiadat personal i estan reduint les jornades.

L’acord que s’ha fet públic per al 2012 -2016 duplica l’aportació econòmica anual passant de 3,8 milions a 7,5, més 4 de variables i, passa d’un mínim de 5 milions de passatgers anuals a 3 milions. La subvenció directa la pagaran la Generalitat, la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç i l’Ajuntament de Girona.

Back to top button