superior

Destinacions

Neiges Catalanes: inversió, sostenibilitat i estalvi energètic

Les vuit estacions de muntanya franceses, situades entre la Cerdanya i el Capcir i agrupades sota el nom de Neiges Catalanes, ofereixen un forfet únic per tots els seus dominis d’esquí alpí i una gran novetat: TRIO!

Un any més les estacions catalanes del sud de França han presentat la seva oferta de forma global a Barcelona. L’esforç del conjunt queda palès amb les dades de la temporada passada (2021/2022), que han estat qualificades de rècord: més de 32 milions d’ingressos per un total de 1.250.673 dies de esquí, el que representa un augment del 20% respecte a l’anterior. Pel que fa al públic català, l’augment va ser del 7%.
La xifra de negoci indica que per cada euro invertit en els forfets hi ha un retorn de 7 euros en el territori.

7 dominis d’esquí alpí i un d’esquí nòrdic

El domini esquiable de les Neiges Catalanes és un dels més competitius i diversos dels Pirineus. S’estén des de l’Alt Conflent fins a la Cerdanya i el Capcir, oferint una oferta molt atractiva pels amants de la muntanya, amb altituds que van dels 1.500 als 2.700 metres.
Ofereixen més de 280 kilòmetres de pistes d’esquí alpí i 160 d’esquí nòrdic; prop de 100 remuntadors; 1.250 canons de neu; 14 escoles d’esquí i prop de 340 monitors, així com 250 km de senders per raquetes i vies blanques.
De les vuit estacions, set són d’esquí alpí i una és d’esquí nòrdic.

Estacions d’esquí alpí:
• Font-Romeu Pyrénées 2000
• Porté Puymorens
• Cambre d’ Aze
• La Quillane
• Les Angles
• Puigmal 2900
• Formiguères

Estació Nòrdica del Capcir, que agrupa els dominis de:
• Domaine de la Calme
• Domaine de la Llose
• Domaine des Estanyols

Els preus dels forfets només han augmentat entre un euro i un euro i mig i no s’ha tingut en compte l’augment del preu de la llum, una de les despeses més importants de les estacions.
A més hi ha una oferta especial pel forfet de temporada: fins el 4 de desembre hi ha una reducció del 15% en el preu: 639 € en lloc de 752 € en la tarifa normal i 579 € en lloc de 682 en la tarifa reduïda (nens de 5 a 11 anys, estudiants de menys de 25 anys i sèniors de 65 a 74 anys).
També hi ha una oferta família: al comprar 4 forfets de temporada per a la mateixa família, el de menys preu serà gratuït.

A tot això cal afegir l’oferta complementària, que és força interessant perquè hi ha dominis que comencen als mateixos pobles, com és el cas de Les Angles, que també ofereix l’espai termolùdic Angléo Balneo SPA o el de Font-Romeu Pyrénées 2000, que es troba al cor del Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans i que presenta com a novetat una passarel·la que connecta Font-Romeu a Pyrénées 2000, possibilitant així que els esquiadors no hagin d’utilitzar els remuntadors mecànics.

Neix Trio Pyrénées

Entre les novetats destaca la nova marca Trio Pyrénées, resumida amb el nom de TRIO!
Es tracta d’una nova oferta que engloba les estacions de Cambre d’Aze, Formiguères i Porté-Puymorens. Però darrera d’això hi ha un projecte de territori, perquè al passat mes de juliol és va crear la nova societat SPL TRIO, darrera de la qual hi ha la Regió d’Occitània, el Departament dels Pirineus Orientals, les autoritats locals i la Compagnie des Pyrénées.

L’objectiu és transformar les estacions d’esquí en veritables estacions de muntanya aptes per a gaudir tot l’any d’activitats a l’aire lliure i de les opcions que ofereix el Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans, un extens territori de muntanyes i planures que es beneficia del sol mediterrani i d’una excepcional biodiversitat. TRIO s’adhereix al Green New Deal de la regió d’Occitània per construir un futur responent al repte del canvi climàtic. En definitiva, TRIO vol ser un veritable motor econòmic engrandint la seva oferta  amb nous esports, activitats a l’aire lliure per a tota la família,  mantenir l’entorn mediambiental protegit i enfortir l’oferta cultural, com per exemple amb el Museu de la Mina de ferro de Porté Puymorens i el seu ecotren turístic.

Per a fer front a aquest repte, s’invertiran 30 milions d’euros en tres anys, entre el 2022 i el 2025. Per aquest any ja s’estan invertint 10 milions. Una de les inversions ha estat per el primer Telemix dels Pirineus, que substitueix al telecadira de Formiguères. El Telemix combina cadires i cabines, la qual cosa permet que sigui accessible a famílies i persones amb algun tipus de discapacitat i a l’estiu permet també portar bicicletes o cotxets de nadons.
En el cas de l’esquí també ofereixen un forfet únic per a les tres estacions i promocions especials per a famílies o reembossament dels diners pagats al peatge del Túnel del Cadí (només pas direcció nord) si es compren 4 forfets adults.
Teniu tota la informació de TRIO a www.trio-pyrenees.com

I es que les Neiges Catalanes tenen clar que cal un canvi de model i apostar per la sostenibilitat i  afrontar el canvi climàtic. Aquest any, no han volgut repercutir l’enorme despesa que representa el cost de la llum per les estacions, en el client final. En canvi han buscat solucions alternatives per reduir aquest cost. Així baixaran la velocitat dels remuntadors quan no hi hagi gran afluència d’esquiadors. Tampoc funcionaran dos remuntadors al mateix temps i un d’ells es pararà. Baixaran la producció de neu artificial sempre que sigui possible per la temperatura.
Un altre opció que han trobat és reduir el temps de les màquines trepitjadores de neu. Això ho han aconseguit mitjançant un programa informàtic que calcula la forma de circular i transportar la neu als llocs més necessaris, de manera que no calgui fer tres passades de màquines, sinó només una. En definitiva, pretenen acomodar les despeses a la situació real d’esquiadors en cada moment.

Teniu tota la informació de les Neiges Catalanes en el seu web conjunt AQUÍ

Articles relacionats

Back to top button