superior

DestinacionsEstudis

La taxa turística valenciana serà una realitat

El sector hoteler sempre s'ha mostrat frontalment en contra

Els partits que formen el govern de la Comunitat Valenciana han acordat implantar una taxa turística a partir del 2024 que aplicaran els ajuntaments.

Tot i la lluita que ha presentat el sector hoteler de la comunitat en contra del gravamen les Corts li donen llum verda. El president socialista de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, no ha pogut mantenir la seva resistència davant dels socis de govern (Compromís i Podem) que tenien aquesta taxa entre els seus objectius de legislatura.

Cada municipi voluntàriament decidirà si l’aplica o no

La taxa turística estarà inclosa a la llei vinculada als pressupostos del 2023. En aquesta llei es detalla que la seva entrada en vigor serà un any després a la seva aprovació, per tant, començarà a recaptar-se el 2024. Cada municipi voluntàriament decidirà si l’aplica o no.

Han estat anys de debat sobre la seva idoneïtat. El cas de Catalunya ha servit per estudiar-ne la repercussió sobre la demanda. Segons els resultats turístics de les destinacions catalanes durant els darrers anys aquest impost no hauria tingut una afectació negativa perquè ha obtingut dades de rècord.

Els turistes estan molt acostumats a pagar impostos allà per on viatgen, encara que això no serveix per apaivagar el sector empresarial. Ara la lluita la tindran amb cadascun dels municipis turístics perquè la deixin en suspens. Al final el govern autonòmic ha passat la decisió de la seva implantació als ajuntaments, així que la taxa no serà general a tot el territori. Els imports establerts per pernoctació van entre els 0,5 i els 2 euros depenent de la categoria de l’establiment.

Articles relacionats

Back to top button