Allotjament

Els irrisoris impostos que paga Airbnb a Espanya

La plataforma d’allotjament compartit Airbnb segueix fent caure fites. Aquest any ja ha superat els 7 milions d’anuncis a tot el món i a Espanya, un dels seus mercats més importants, ja ha superat el mig milió.

En l’últim exercici, la multinacional ha declarat a Espanya una facturació de 5,6 milions d’euros i un benefici de tan sols 263.000 euros. Costa de creure que aquestes xifres responguin a la realitat, però el que és cert és que es tracten de les dades públiques d’Airbnb. Així doncs, amb aquests beneficis tan minsos, la liquidació de l’impost de societats que grava els beneficis empresarials ha estat de 86.000 euros. Un any abans, el 2017 encara va ser menor, concretament de 72.000 euros.

Com hem explicat en altres informacions, Airbnb, de la mateixa manera que tantes multinacionals d’Internet (Google, Facebook…) té la seva seu fiscal a Irlanda perquè paga fins a la meitat d’impostos que ho faria a Espanya. La factura fiscal de la companyia que domina bona part del lloguer de l’allotjament turístic és de riure. Compta amb mig milió d’allotjaments a tot l’Estat però no tributa pel que ingressa d’ells -ho fa a Irlanda a un tipus del 12,5%- sinó per uns serveis de màrqueting.

Airbnb podria estar valorada en prop de 29.000 milions d’euros, tot i que encara no ha sortit a borsa i és difícil conèixer més dades internes de la companyia.

Quants impostos ha deixat de pagar Airbnb a Catalunya?

Quants impostos ha deixat de pagar Airbnb a Catalunya?

Articles relacionats

Back to top button