superior

abajo

Empreses

La presa de pèl de l’economia col·laborativa en el turisme

Es pot qualificar d’estafa veure com una multinacional com Airbnb que factura milions d’euros a Espanya només paga 72.152 euros en l’impost de societats. No pot sobtar ningú que empreses del sector es portin les mans al cap i directament ho considerin una presa de pèl.

Les regles del joc no són les mateixes per a tot el sector de l’allotjament. La plataforma, amb una xifra de negoci anual de 4,6 milions -segons informa Cinco Días- paga una quantitat mínima en impostos. En l’exercici anterior encara va pagar menys impostos, concretament 55.211 euros.

En el Registre Mercantil, Airbnb declara 286.000 euros de benefici després d’una facturació de gairebé 5 milions d’euros. Per salvar-se del pagament d’impostos la companyia té seu a Irlanda, amb tributació molt inferior a la resta de països de la UE, i força a llogaters i propietaris dels habitatges a pagar en aquest país. Per a Espanya deixa la tributació d’aspectes menors vinculats al servei de màrqueting.

Al maig de 2017 ja vam publicar en Comunicatur Quants impostos ha deixat de pagar Airbnb a Catalunya?, una explicació de com la plataforma de lloguer presumeix dels ingressos que genera per a l’economia local on actua però amaga el que deixa de pagar en impostos.

Articles relacionats

Back to top button