superior

Aeri

Millora en l’accessibilitat als aeroports europeus

Des d’aquesta setmana, els viatgers que pateixen alguna discapacitat poden gaudir de les millores que s’han posat en marxa als aeroports d’arreu d’Europa per millorar-ne l’accessibilitat. El 26 de juliol va entrar en vigor a tots els aeroports europeus el reglament comunitari que obliga les entitats de gestió aeroportuària -Aena en el cas espanyol- a disposar d’un servei d’atenció als passatger amb discapacitat per garantir-los l’accés al transport aeri.

Aquesta iniciativa de la Comissió Europea pretén incrementar les facilitats per viatjar als més de 127 milions de ciutadans comunitaris que pateixen alguna mena de discapacitat. Es considera un pas important però no el definitiu ja que, pel que fa al sector turístic, queda molta feina a fer tant en el transport ferroviari i terrestre com en l’allotjament i en les activitats complementàries, entre d’altres.

Fins ara aquest servei a les persones discapacitades l’oferien les companyies aèries però no sempre era d’obligat compliment. L’atenció des de l’arribada i fins l’embarcament la faran ara les empreses gestores dels aeroports mentre que, un cop a l’avió, l’atenció especial a aquests passatgers la duran a terme les aerolínies, com fins ara.

Per gaudir d’aquest servei el passatger ha d’advertir de la seva condició a la companyia aèria directament o fer el tràmit a través de la seva agència de viatges, 48 hores abans de l’inici del trajecte i posteriorment sol•licitar l’assistència al telèfon habilitat per Aena (902 404 704).

L’atenció facilitada pel personal de l’aeroport consisteix en la recollida del passatger en un punt de trobada determinat, l’ajut amb el transport del seu equipatge, trasllat fins al mostrador de facturació, ajut en la gestió dels tràmits de facturació, i acompanyament fins a la zona d’embarcament passant pels controls de duana i de seguretat. La normativa contempla, a més, el dret a dur a bord els gossos pigall i a facturar gratuïtament les cadires de rodes.

Back to top button