superior

Fires i CongressosMercatsReportatges

El turisme asiàtic creix a un ritme del 30% anual

El 24% del turisme emissor mundial té origen a l’Àsia Pacífic, regió que aporta cada any més de 300 milions de turistes. Aquesta regió, i en particular Àsia Oriental, constitueix en l’actualitat el mercat turístic emissor més important i amb major potencial de creixement del món.

Un mercat d’aquesta magnitud que té unes especificitats particulars justifiquen la celebració a Barcelona, per quarta edició, del Congrés Internacional sobre Turisme Asiàtic (CITA).

Per a Amadeu Jensana, director d’Economia i Empresa de Casa Àsia, és important que les empreses s’adaptin per rebre aquest tipus de visitant, i això passa per tenir en compte qüestions bàsiques com tenir les cartes dels restaurants en el seu idioma o adaptar els esmorzars, incloent productes com l’arròs, la sopa de miso o els fideus. En l’aspecte alimentari recorda que cal tenir en compte les especificitats dietètiques (vegetarià, halal, cuines nacionals, etc.) “El nivell del servei a l’Àsia és excel·lent, mentre que aquí tenim una altra visió del que és l’excel·lència del servei”, assegura Jensana.

Altres aspectes a tenir present són les millores en la senyalització de punts turístics, guies de viatges en les llengües asiàtiques i personal que tingui coneixements en idiomes asiàtics, a banda de disposar de  canals de televisió asiàtics  en  els hotels.

Per al 50% dels turistes asiàtics anar de compres és la primera o la segona preferència a l’hora d’escollir destinació. Els turistes xinesos dediquen el 33% del seu pressupost a compres quan viatgen. Els asiàtics són uns grans consumidors de marques de luxe, ja que entre la Xina i el Japó consumeixen més del 50% dels productes de luxe a nivell mundial.

Resultats espectaculars del turisme asiàtic

Catalunya va rebre gairebé 1,1 milions de turistes asiàtics l’any passat i en els darrers 4 anys l’arribada de turistes d’aquest continent ha augmentat més d’un 200%, amb un ritme de creixement anual d’un 30% de mitjana. Barcelona és un dels primers atractius a Espanya i Japó i la Xina són per aquest ordre els dos mercats principals del turisme asiàtic a la ciutat.

A Catalunya, els turistes d’Àsia van generar l’any passat gairebé 1.500 milions d’euros de despesa, el que suposa un 9,9% de la despesa total generada pel turisme estranger. Del 2010 al 2014, la despesa del turisme asiàtic s’ha incrementat un 345%, amb un ritme de creixement anual mitjà d’un 45% a la destinació catalana. Aquests turistes són també els que més despesa generen. La seva despesa diària està al voltant dels 238 euros, enfront els 120 euros de mitjana del turisme estranger

Articles relacionats

Back to top button