superior

Mercats

Quants turistes xinesos viatgen realment a Espanya?

El Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç diu que 30 mil anuals i l’Oficina Espanyola de Turisme a Xina -depenent del propi ministeri- parla de 87 mil.

Sembla poc seriós que des de la mateixa institució es facilitin dues dades tan dispars. La recent visita del ministre Miguel Sebastián a Xina va propiciar diverses informacions relacionades amb les intencions turístiques del Govern sobre aquest mercat. La primera, la pròxima inauguració d’una oficina turística en Canton; la segona, la intenció de passar de 30 a 300 mil turistes xinesos anuals en els propers anys.

Gairebé alhora que el ministeri comunicava oficialment aquestes informacions el director de l’Oficina Espanyola de Turisme a Xina, Antonio de la Morena, afirmava que Espanya és ja la sisena destinació europea de preferència per als turistes xinesos després de Rússia, Alemanya, Regne Unit, França i Itàlia i suma 87.000 visitants xinesos anuals.

I per posar més desordre estadístic recordem la informació publicada per COMUNICATUR el passat mes de març on es comentava una altra xifra estimada pels organismes oficials: “Dels 55.000 xinesos que arriben anualment a l’Estat espanyol, la majoria tenen com a primera destinació Catalunya. Hi fan una estada de 2 nits, ja que normalment en el mateix viatge visiten diversos països europeus, i acostumen a realitzar una despesa d’uns 2.400 euros”.

És evident que les dades no quadren i ofereixen poca credibilitat i rigor per part de l’administració.

Back to top button