superior

Tecnologies

El Berguedà amb les noves tecnologies

El Consell Comarcal del Berguedà ha posat en marxa la central de reserves a través d’internet www.berguedareserves.cat i l’aplicació per a telèfons mòbil “Oficina de Turisme 24 hores”. El president del Consell Comarcal, Sergi Roca, ha explicat que totes dues iniciatives són complementàries i suposen un revulsiu per a la dinamització turística de la zona.

La central de reserves permet comercialitzar els productes i serveis turístics de la comarca a través d’Internet i ofereix a l’usuari dissenyar la seva estada al Berguedà mitjançant la contractació d’activitats i allotjament online. Aquest projecte integra, de moment, a 46 empreses berguedanes que s’autogestionen el seu espai dins del web per actualitzar l’oferta disponible en cada moment.

Un dels objectius de futur de la central de reserves és oferir paquets de viatges combinats, una competència reservada exclusivament a les agències de viatges. El president de l’ens comarcal s’ha mostrat disposat a tirar-ho endavant convocant un concurs per adjudicar l’explotació d’aquest tipus de paquets turístics per part d’una agència de viatges.

Els ingressos que generi daquesta central es destinaran a inversió, gestió i promoció turística de la comarca.

Oficina de Turisme Virtual 24 hores

Aquesta segona iniciativa permet dur a la butxaca una petita guia turística de la comarca, les 24 hores del dia els 365 dies de l’any, incloent-hi les dades bàsiques dels més de 400 establiments i atractius turístics del Berguedà. La guia es pot descarregar gratuïtament a través de les botigues virtuals dels dos sistemes de smartphones (App Store i Android Market).

Aquest sistema, desenvolupat per dues empreses catalanes permet tenir accés als continguts en diferents idiomes i l’usuari pot localitzar la seva situació en un mapa, veure quins serveis i recursos té més propers i com arribar-hi. A través dels codis no és necessari que el telèfon tingui accés a Internet en aquell moment: el sistema permet emmagatzemar la informació consultada i ampliar-la quan es disposi de connexió.

Back to top button