La Generalitat estudia obrir una oficina de promoció turística en EE.UU.

La Generalitat està estudiant l’obertura d’una oficina de promoció turística als Estats Units, segons ha avançat la directora general de Turisme, Marian Muro. També està “replantejant” la seva estratègia de promoció turística per orientar-la de forma més directa al consumidor final i això passaria per reduir la presencia a fires i augmentar la promoció per Internet.

En declaracions a la premsa durant la presentació del XX Saló Internacional del Turisme de Catalunya, Muro ha declarat que l’oficina de promoció turística a EEUU permetria potenciar el turisme de qualitat cap a Catalunya aprofitant les noves connexions aèries amb El Prat. Actualment Catalunya ja atreu a un milió de turistes nord-americans l’any sense realitzar promoció directa, i l’objectiu del Govern català és guanyar quota en turisme de qualitat, diu Muro

De moment, la Generalitat està analitzant ciutats en les quals poder situar-s’hi i si ho farà de forma independent o aprofitant espais com els d’ACC1O, l’agència de promoció exterior del Govern català, ja que fins a ara ha combinat les dues fórmules en les nou oficines que funcionen. En tot cas, ha insistit en la vinculació a rutes aèries -entre les quals destaca la novetat de Miami aquesta temporada d’estiu-, perquè “sense connexions no té sentit fer promoció”.

La Generalitat opera actualment plataformes de promoció turística a França, Regne Unit, Itàlia, Rússia, Alemanya, Països Nòrdics, Xina i Madrid.

Nou director de l’ACT

Tal i com va avançar Comunicatur, Xavier Espasa ha estat nomenat nou director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), l’ens de promoció de la Generalitat que ha de liderar la nova estratègia de promoció turística catalana. Muro ha destacat l’experiència d’Espasa en la promoció i el seu perfil coneixedor de l’empresa privada, el que ha de contribuir a seguir la filosofia del departament de donar suport a les empreses, afegeix.

0 0 0