Destinacions

Propostes gastronòmiques per dinamitzar Sitges

Els responsables turístics de Sitges tenen clar que la gastronomia és un dels eixos principals del turisme i que cal potenciar-la. Les últimes propostes vénen de la mà de l’Aula Gastronòmica i del Gremi d’Hostaleria de Sitges.

L’Aula gastronòmica de Sitges, situada al Mercat municipal i gestionada des de Turisme de Sitges, inicia un nou programa d’activitats per aquest 2011 centrat en una proposta de cursos culinaris. La primera de les activitats programades són quatre tallers temàtics -cuina mediterrània, cuina ràpida, cuina catalana i cuina de Nadal- i dos cursos de cuina que organitza l’Escola d’Hostaleria de l’IES Joan Ramon Benaprès.

L’Aula Gastronòmica posa les seves instal•lacions a disposició dels grans cuiners, de l’escola d’Hostaleria de l’Institut Joan Ramon Benaprés, dels restauradors i dels paradistes del Mercat municipal, per tal que hi puguin dur a terme activitats en benefici de la gastronomia i l’economia locals.

El Director de l’Agència de Promoció Turisme de Sitges, Claes Akerblom ha remarcat que “un dels objectius de l’Aula Gastronòmica és utilitzar aquesta plataforma per fer activitats que projectin l’excel•lència gastronòmica de Sitges a l’exterior i, al mateix temps, fomentar l’interés local per la gastronomia autòctona i mediterrània”.

Sitges tapa a tapa

De l’1 al 10 d’abril, bars i restaurants engeguen la ruta de tapes Sitges tapa a tapa, campanya fruit de la iniciativa d’establiments associats al Gremi d’Hostaleria de Sitges, que compta amb el patrocini d’Estrella Damm i la col•laboració de l’Agència de Promoció Turisme de Sitges.

Durant 10 dies, 20 bars i restaurants de Sitges oferiran una tapa dissenyada especialment per l’ocasió i una canya de cervesa per 2,40 €. Complementant aquesta iniciativa, es posa en marxa un concurs perquè els clients triïn la millor tapa de la campanya.

El Sitges tapa a tapa neix amb la voluntat de ser una activitat participativa i que doni vida als bars i restaurants de la vila. Un dels impulsors, Manel Andreu, soci del bar El Cable, explica que “Sitges és coneguda per la seva àmplia oferta gastronòmica de qualitat. Però també som molts els bars que oferim tapes i aperitius i que no som tant reconeguts. Aquesta campanya pot ser una bona eina per fer-nos veure i aprofitar el bon temps, abans de la temporada alta”.  Si va bé, la intenció dels organitzadors és programar noves edicions en d’altres èpoques de l’any.

Back to top button