Destinacions

Catalunya inicia el procés per ser la primera regió de món amb certificació Biosphère

El Govern de la Generalitat ha anunciat que es proposa tirar endavant el procés de certificació Biosphère per convertir-se en la primera gran regió turística mundial en aconseguir-lo. Aquest segell acredita la responsabilitat de les destinacions turístiques.

Segons l’administració catalana d’aquesta manera “Catalunya fa visible l’aposta per un model de turisme responsable, ambientalment sostenible, socialment inclusiu i universalment accessible”. La certificació Biosphère és un segell adscrit al Global Sustainable Tourism Council (GSTC) de la UNESCO que atorga l’Instituto de Turismo Responsable (ITR).

El president de l’ITR, Tomás Azcárate, ha recordat que espais com els fiords noruecs o el parc nacional de Yellowston compten amb aquest segell però Catalunya seria la primera destinació global en obtenir-lo si supera els 100 punts que conformen l’auditoria.

Cal recordar que Barcelona i Val d’Aran ja disposen d’aquest segell. Ara l’administració pretén que aquest segell ‘paraigües’ per a tot el territori estimuli a d’altres destinacions i productes turístics catalans a certificar-se. El conseller de Turisme, Felip Puig, ha afirmat que “serem la primera gran destinació turística global que, més enllà de ciutats o destinacions més concretes, assoleixi aquesta certificació transversal”.

Per a Puig, “amb aquesta iniciativa volem confirmar que el nostre compromís amb el model de turisme responsable que propugna el Pla Estratègic del Turisme a Catalunya 2012-2016 és ferm”. L’aposta pel turisme responsable i sostenible, segons Puig, ens permet continuar avançant en el turisme de qualitat. En aquest sentit ha assegurat que una economia que aposta pel low cost acaba tenint salaris low cost i això no ajuda  a la competitivitat.

Ara Catalunya inicia el procés de validació, auditoria i certificació que es desplegarà durant els propers mesos.

Articles relacionats

Back to top button