superior

AAVV i TTOOAllotjament

Els hotelers s’enfronten a Booking

La patronal hotelera europea segueix la seva lluita contra les condicions imposades per Booking de tenir al seu portal el mateix preu que els llocs web dels hotels. Aquesta mesura està sent discutida a diversos països per les autoritats nacionals de la competència en considerar-les contràries a la competència.

Opinen que Booking està imposant les seves pròpies regles en la distribució digital hotelera a tota Europa malgrat haver anunciat que revisaria aquesta exigència després de les crítiques. Fa uns dies va enviar un correu electrònic als seus hotels associats afirmant que mantenia les condicions de paritat de preus i que començava a aplicar-la a partir d’aquest mes de juliol.

La patronal hotelera critica aquesta posició malgrat haver rebut advertiment per aquestes clàusules de paritat d’Alemanya o que a França comencen a prohibir-les per llei. Per a les empreses d’allotjament Booking abusa de la seva posició dominant per establir les condicions al mercat de la distribució digital hotelera.

Una altra de les condicions de Booking, a més de la paritat de preu, es refereix a la paritat de disponibilitat d’habitacions. Encara que l’agència de viatges en línia havia dit que no establiria clàusules que obliguessin als hotels a oferir a Booking el mateix o un major nombre d’habitacions que el que ofereixen a altres OTAs ara es desdiu. En la comunicació enviada als hotels estableix que l’allotjament es compromet a donar en tot moment totes les habitacions i tots els tipus d’habitacions disponibles. A més de fer-ho en totes les tarifes disponibles en temporada alta i baixa, inclosos durant la celebració d’esdeveniments especials, fires i congressos.

Els termes de Booking coarten la llibertat empresarial d’hotelers de fixar lliurement els preus i condicions, diuen des de la patronal. I volen aconseguir la restauració de la possibilitat que els hotelers proporcionin directament les tarifes i condicions als seus clients ja sigui a través de canals digitals o canals offline.

Articles relacionats

Back to top button