Catalunya rep un 3,7% més de turistes estrangers

Catalunya és la primera comunitat autònoma en recepció de turistes estrangers entre el gener i el setembre del 2010, amb 10,8 milions de turistes, un 3,7% més que en el mateix període del 2009, segons dades de l’Institut d’Estudis Turístics del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç.

Aquests resultats reflecteixen que Catalunya ha concentrat un de cada quatre turistes estrangers que han visitat Espanya en els nou primers mesos de l’any, concretament un 25,4% del total. El 89,3% d’aquests visitants procedeix del mercat europeu, fet que suposa un lleuger descens respecte al 90,8% que van representar en el mateix període de l’any passat.

Els principals mercats emissors de turistes han registrat ascensos en aquest tercer trimestre. Catalunya ha rebut un 5,2% més de visitants francesos, un 3,9% més d’italians i els turistes dels Països Baixos han crescut un 2,2%.

En canvi, els turistes alemanys han reculat un 3%, tot i que milloren les seves xifres respecte a la caiguda de gairebé el 25% que van experimentar en el mateix període de l’any passat.

Les principals caigudes del trimestre les han protagonitzat el Regne Unit, amb un 23,1% menys de turistes, i Bèlgica, amb un descens del 9,4%, segons les dades de Frontur del Ministeri./Ag EP

0 0 0