Organismes / Política turística

“L’Agència Catalana de Turisme arriba tard i malament”

Xavier Crespo, alcalde de Lloret de Mar, principal destinació turística de Catalunya després de Barcelona, ha celebrat la posada en funcionament de la nova Agència Catalana de Turisme (ACT) però ha lamentat que aquesta “decep les expectatives per a les quals va ser creada i, a la pràctica, només comporta un canvi de nom i de logo respecte l’antic Turisme de Catalunya”.

Crespo ha manifestat, en qualitat de diputat de CiU al Parlament de Catalunya responsable de turisme, que l’Agència “arriba tard i malament” i remarca “la incapacitat d’aplegar voluntats del sector turístic”. La Llei de l’ACT va comptar amb un ampli suport polític al Parlament -CiU, PSC, ERC, PP i ICV- però darrerament els partits de l’oposició han criticat tant el retard en la posada en marxa com l’orientació que el Govern volia donar-li un cop posada en funcionament.

El resultat final ha estat “clarament insatisfactori” per a Crespo, qui ha destacat la poca presència d’empresariat en l’acte de presentació de l’Agència del passat 29 de gener al Teatre Nacional de Catalunya. Per aquest motiu expressa els seus dubtes sobre “quines complicitats aconseguirà aplegar l’Agència per assolir el percentatge de participació público-privada que pretenia el Govern”, en clara crítica al conseller Josep Huguet.

“Per arribar a aquest punt, no calia un viatge tant llarg”

Xavier Crespo diu que l’ACT “no comportarà un increment significatiu dels recursos destinats a la promoció”, la Generalitat de Catalunya fa una aportació similar a les fetes a l’antic Consorci (uns 20 milions d’euros) i “les aportacions externes de que tant s’havia parlat no arribaran a representar ni el 4% del pressupost de l’Agència”. Recorda que han transcorregut cinc anys des de que la Direcció General de Turisme la va anunciar i que s’establia un termini de sis mesos per a la posada en funcionament un cop aprovada la Llei de l’Agència en el Parlament, i això va ser el 28 de novembre del 2007.

Per últim, el diputat ha comentat que “els òrgans de Direcció de l’Agència reprodueixen la mateixa representació que el Comitè Executiu de Turisme de Catalunya”. "No s’ha ampliat la presència dels representants del sector i les petites empreses turístiques n’han quedat fora", ha conclòs Crespo.

Notícies relacionades 

COMUNICATUR ofereix la roda de premsa de presentació de l’Agència Catalana de Turisme (gener 2010) 

L’ACT comença a treballar amb un pressupost discret (gener 2010)

Coneix els detalls de la futura Agència Catalana de Turisme (gener 2010) 

OPINIÓ: Què se n’ha fet de l’Agència Catalana de Turisme? (novembre 2009)

Redueixin les expectatives pressupostàries per a l’Agència Catalana de Turisme (gener 2009)

Vota a l’enquesta COMUNICATUR: Què en penses de l’Agència Catalana de Turisme?

Back to top button