superior

Destinacions

París mou fitxa en favor del turisme

La capital francesa està prenent iniciatives per potenciar l’activitat turística conscient del seu valor estratègic. París es prepara per rebre grans creuers pel Sena i llança una campanya per explicar als seus habitants com ser amables amb els visitants.

Han modificat la normativa de navegació per permetre que al riu Sena arribin des del mar creuers de fins a 135 metres. L’armador noruec Viking River Cruises està construint la primera embarcació amb aquest objectiu. El Govern francès ha anunciat que ha canviat les regles perquè aquest tipus de vaixells remuntin el riu i atraquin en el centre de París en 2015.

Fins ara pel Sena navegaven vaixells i únicament podien amarrar-se a París si tenien com a màxim 110 metres. Amb aquesta mesura esperen incrementar l’atractiu pel turisme fluvial pel Sena, des de Le Havre fins a la capital francesa.

Cortesos amb els turistes
Amb l’objecte de canviar la imatge de poca hospitalitat dels parisencs, les autoritats públiques i la Cambra de Comerç han llançat una campanya per millorar l’actitud dels residents cap als turistes.

Entre les mesures de la campanya també està conèixer les particularitats dels diferents visitants per atendre’ls millor: “no es pot rebre de la mateixa manera a un japonès que un italià”, declaren des de París. Existeixen codis culturals que cal respectar i als quals cal adaptar-se, comenten els responsables turístics.

Ja han distribuït fullets entre comerciants i operadors turístics amb codis de comportament i una guia bàsica d’expressions en diferents idiomes (http://doyouspeaktouriste.fr) amb fitxes sobre el turista tipus de cada nacionalitat. Sobre els espanyols comenten que solen buscar activitats gratuïtes, tutegen amb facilitat i els agrada les atencions particulars que els ofereixen els professionals del turisme.

[HOME]

Back to top button