superior

Aeri

Inversors catalans projecten una aerolínia low cost intercontinental

Un grup d’inversors catalans estudia la creació d’una companyia aèria de baix cost per a vols intercontinentals i de llarga distància, un projecte que encara està en la seva fase inicial, segons ha explicat el president d’Spanair, Ferran Soriano.

Aquest projecte entraria en competència amb Spanair que vol operar amb els continents americà i asiàtic d’aquí dos anys. Algunes fonts indiquen que els impulsors de la nova aerolínia han iniciat contactes amb Aviació Civil. Soriano va indicar que "Barcelona té el dubtós honor de tenir el quart aeroport ‘low cost’ d’Europa" després d’Stansted, Gatwick i Palma de Mallorca, mentre que Madrid-Barajas ocupa el tretzè lloc. Va defensar que Barcelona tingui centres mundials de negoci de la mà d’aerolínies en xarxa, que connectin la capital catalana amb el món sense passar per Madrid.

En la seva opinió, hi ha oportunitat de creixement orgànic amb vols propis a Amèrica i Àsia, quelcom que preveuen fer en 2012. Mentrestant, van augmentant els vols, sobretot a Europa i en la Mediterrània, amb noves rutes i amb els seus socis d’Star Alliance./Ag EP

Back to top button