Destinacions

Roda el món i torna al Born

Barcelona compta amb un nou equipament turístico-cultural. La inauguració del Born Centre Cultural a la ciutat ha coincidit amb la diada de l’11 de setembre i amb l’inici de la commemoració dels 300 anys dels fets del 1714.

Poc més de 40 anys després del seu tancament i de nombrosos projectes descartats, sota l’estructura d’un mercat emblemàtic de l’arquitectura del ferro del segle XIX, el visitant trobarà la Barcelona del 1700, la ciutat pròspera que va patir el setge del 1714, i diverses propostes, com ara el jaciment arqueològic de la Ciutat del Born; un espai gastronòmic, exposicions, cicles de conferències, d’entrevistes i de xerrades, i altres actes de caire més puntual.

En el cas del jaciment, segons els seus responsables “és un espai arqueològic únic a Europa per les seves grans dimensions i l’òptim estat de conservació, però sobretot, perquè aporta unes informacions que, confrontades amb la documentació notarial de l’època, permeten fer el retrat acurat de la Barcelona dels segles XIV a XVIII i una aproximació fidedigna a la vida quotidiana de la ciutat del 1700”.

El 2014 es complirà el 300 aniversari dels fets de l’11 de setembre de 1714. Les previsions apunten que arribaran a la ciutat uns 10 milions de turistes que tindran l’oportunitat de gaudir dels actes que s’hi celebrin amb motiu d’aquesta commemoració.

[HOME]

Back to top button