superior

abajo

Mercats

La Torre Eiffel blindada contra atacs terroristes

Les autoritats franceses han decidit extremar al màxim la seguretat al voltant d’un de les seves icones turístiques més emblemàtics i visitats, la Torre Eiffel. Les noves mesures s’han implementat poc després de conèixer-se que els terroristes que van atemptar a Barcelona i Cambrils tenien entre els seus objectius accedir a la Torre Eiffel i la Sagrada Família amb armilles explosives.

Ara una gran mampara de vidre de tres metres d’altura situada a dos dels laterals i un cèrcol de filat en els altres dos protegeix el monument. La seguretat es va accentuar l’any passat i el proper mes de juliol estaran totalment implementades per garantir també la seguretat dels turistes. Blocs de formigó també intenten persuadir d’intents d’atropellament.

Els terroristes de Barcelona van estar sis dies abans dels atemptats -concretament l’11 i 12 d’agost passats- prenent imatges de la Torre Eiffel des de diferents angles. Algunes fonts parlen d’un atemptat simultani a la Sagrada Família de Barcelona i la Torre Eiffel de París, amb una orientació clara cap a les icones turístiques d’ambdues ciutats.

Els elements de protecció de la Torre Eiffel intenten minimitzar l’impacte visual sobre el monument i afectar el menys possible l’experiència dels 6 milions de visitants que rep anualment. Per a això han comptat amb l’agència d’arquitectura austríaca Dietmar Feichtinger que ha dissenyat mesures similars en altres llocs turístics de França. Les obres han costat 35 milions d’euros.

Evidentment seguiran les patrulles de l’exercit i la policia tant a l’interior com a l’exterior del monument, així com els registres exhaustius en els accessos mitjançant arcs de detecció de metalls.

Aquestes mesures de seguretat no són temporals i van més enllà d’una protecció puntual a causa d’una alerta terrorista. La intenció és garantir la seguretat dels turistes en els llocs emblemàtics, més encara quan la capital francesa acollirà els Jocs Olímpics de 2024.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button