superior

Estudis-antics

El turisme domèstic es desploma aquest estiu

El balanç de l’estiu ha deixat uns resultats que posen en alerta a tot el sector. La baixada dels turistes domèstics ha estat generalitzada a Catalunya i al conjunt de l’Estat. La crisi econòmica s’ha deixat notar amb força.

La davallada de turistes espanyols, a més, ha anat associada a una menor capacitat de despesa. Gràcies al turisme estranger, algunes destinacions han pogut equilibrar la fallida del turista intern.

El mes d’agost, però més encara el juliol, el turisme espanyol ha estat molt per sota que anys anteriors. Les expectatives tampoc eren bones. Durant el primer terç del 2013 els residents a l’Estat havien realitzat 42,4 milions de viatges, xifra un -12,6% inferior a la del mateix període de l’any anterior.

A Catalunya aquesta caiguda del turisme domèstic ha estat del doble que la mitjana de l’Estat, amb un espectacular -24%. La preocupació del sector turístic, un cop passada la temporada alta d’estiu, és saber quina serà la tendència dels propers mesos. Amb uns mesos amb més dependència del client intern i una economia malmesa per la crisi, el sector pateix per la incertesa del comportament del mercat.

[HOME]

Articles relacionats

Back to top button