superior

TT.OO. AA.VV.

Nou capítol en la fusió d’ACAV i UCAVE

Les assemblees de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAV), i la Unió Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades (UCAVE) han aprovat unificar-se en una sola associació a partir del 1 de gener de 2013. S’han donat marge durant tot el 2012 per acabar de determinar aspectes operatius de la nova associació que representarà a més de 540 agències de viatges i serà la més representativa a tot l’Estat.

El mig miler d’agències que conformarien aquesta associació sumaran prop de 1.000 punts de venda. Un 20% d’aquests punts de venda es troben fora de Catalunya. Francisco Carnerero, president d’ACAV i Rafael Serra, president d’UCAVE han coincidit en assenyalar que la integració és bàsica per defensar en una única plataforma els interessos del sector i amb força d’influència davant les institucions. Actualment ambdues estan integrades en la Confederació Espanyola d’Associacions d’Agències de Viatges i Turoperadors (CEAVYT).

Després de diversos intents de fusió les dues associacions van decidir donar-se un temps i iniciar una fase de treball conjunt en temes que afectaven al sector. Segons han declarat en un comunicat, ara “arriben a la unificació després de la bona sintonia mostrada des de 2011”. A partir del 1 de gener de 2013 operaran com una única associació sota la denominació de social ACAV-UCAVE fins a decidir la seva nova marca.

Al gener obriran un període transitori, d’un màxim 4 mesos, fins a la convocatòria de la primera Assemblea General Ordinària en la qual se celebraran eleccions per designar els nous òrgans de govern i l’aprovació dels estatuts de l’Associació. Fins a la celebració de l’assemblea crearan un Comitè Gestor format per representants d’ambdues associacions, Francisco Carnerero i Rafael Serra, seran copresidents.

La suma d’ACAV i UCAVE dotarà a la nova associació d’agències de diferents tipologies: emissores, turoperadors, receptives de costa i de ciutat, agències de productes propis, agències online i empreses de creuers.

Back to top button