superior

TT.OO. AA.VV.

Aedave cessa la seva activitat i acomiada el personal

L’Associació Empresarial d’Agències de Viatge Espanyoles (AEDAVE) presenta concurs voluntari de creditors i ha cessat l’activitat per no poder fer front al pagament de de la sanció que li va imposar la Comissió Nacional de la Competència (CNC) per import d’1,47 milions d’euros.

L’activitat de l’associació s’ha paralitzat i han estat acomiadat tots els seus treballadors. La situació s’ha precipitat després de la ratificació del Tribunal Suprem, del passat mes de març, de la sentència que donava la raó a la CNC per la qual sancionava a diferents associacions d’agències i companyies aèries per concertació de fees.

En 2006, Competència va sancionar Iberia, Air Europa i Spanair amb un total de 2,55 milions d’euros i a les associacions d’agències viatges amb 3,59 milions: FEAAV a 1,66 milions, AEDAVE a 1,47 milions i a AEDAV, AETOR, AMAVE, AUSA i UCAVE, a 92 mil euros cadascuna. Les aerolínies van pagar la seva part i les agències estan tenint un comportament desigual. Mentre UCAVE va fer front a la sentència, AMAVE va declarar insolvència i ara AEDAVE presenta el seu concurs de creditors per no poder assumir l’import de la sanció “ni en el present ni en el futur”.

El concurs de creditors voluntari ha suposat la paralització de l’activitat d’AEDAVE i l’acomiadament del personal a data de 25 de maig.

Back to top button