superior

DestinacionsEmpreses

Berga està més a prop de tenir un gran parc temàtic de natura

El municipi de Berga ha iniciat els tràmits urbanístics per poder instal·lar un parc de turisme de natura a la comarca del Berguedà que tindria un cost de 25 milions d’euros. Aquesta instal·lació ja va ser ideada els anys 90 i el projecte estava aturat.

Segons ha informat el diari Regió7, l’ajuntament ha començat la modificació de la redacció del Pla d’Ordenació Urbanística per qualificar com a sòl d’equipaments el terreny rústic on s’ubiqui el parc. És el primer pas per desencallar una iniciativa considerada estratègica i que generaria riquesa al voltant del turisme. El promotor inicial del Parc de la Natura és l’empresari Joan Barniol, propietari de Berga Resort, la principal empresa turística de la comarca. Els estudis realitzats pel promotor calculaven un nombre de visitants anuals d’entre 500.00 i 800.000.

El consistori està temptejant els propietaris dels terrenys on s’hauria d’ubicar aquest gran espai turístic perquè els venguin o els permutin i es pugui unificar sota una mateixa propietat tota la superfície. Aquest és un dels grans esculls que s’han de superar juntament amb trobar el capital inversor privat necessari. Barniol no descarta tirar endavant la seva idea inicial si aconsegueix les garanties mínimes que el projecte no s’encallarà per qüestions administratives.

El primer recurs turístic de la comarca del Berguedà és el seu atractiu natural i la proposta de futur Parc de la Natura tractaria sobre la flora i fauna continental, l’eeducació ambiental, l’artesania i les activitats del món rural. La superfície del parc seria d’unes 100 hectàrees i donaria feina a un centenar de persones.

Berga Resort inverteix 5 milions d’euros

El complex turístic Berga Resort ha ampliat les seves instal·lacions per duplicar l’espai de bungalows i mobil-homes. La inversió d’aquest càmping de muntanya ha estat de 5,3 milions d’euros. Berga Resort disposa d’un centre spa i wellness de 12.0000 metres quadrats , piscines climatitzades, sales fitness i un conjunt d’instal·lacions pensades per trencar l’estacionalitat i obrir durant tot l’any.

Articles relacionats

Back to top button