superior

Empreses

Sis empreses turístiques espanyoles volen ser més responsables i ètiques i es comprometen davant l’OMT i el Pacte Mundial

Que el turisme genera impactes positius és més que evident i que cada vegada hi ha més empreses turístiques que s’entesten a minimitzar els impactes negatius, també. Port Aventura, Minube, Tarannà Club de Viatges, Europamundo Vacaciones, Fuerte Hoteles i Ilunion Hoteles han signat recentment un compromís amb el Codi Ètic Mundial de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i amb el Pacte Mundial per sumar-se al projecte “Turisme responsable: un compromís de tots”.

Les 13 empreses que integren el grup de treball — EAE–Ostelea, Formagrupo, Iberia, NH Hotel Group, Renfe, Segittur i Viajes El Corte Inglés més les sis de recent incorporació— pretenen, entre d’altres objectius, elaborar conjuntament una publicació sobre Responsabilitat Social Ètica (RSE) del sector turisme a Espanya. Els àmbits de treball que està previst que reculli aquest document són, entre d’altres, l’ocupació, l’impacte local de les operacions empresarials, la innovació, l’educació i la salut. IFEMA i RIU Hoteles es van adherir també al Codi Ètic de l’OMT.

“La consecució d’un sector del turisme responsable i sostenible no és possible sense el compromís i esforç del sector privat, que s’ha de reflectir a tots els nivells des del més alt nivell a cadascun dels seus empleats, proveïdors i turistes”, explica Taleb Rifai, Secretari General de l’Organització Mundial del Turisme.

El projecte “Turisme responsable: un compromís de tots” té com a objectiu fonamental avançar en la Responsabilitat Social Corporativa en el sector turístic espanyol i la seva contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’OMT.

Articles relacionats

Back to top button