superior

Transport

Els pilots amenacen amb una aturada total

El Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (SEPLA) ha advertit d’anar a la vaga a totes les companyies. El sector turístic s’ha alarmat davant l’amenaça de deixar tots els viatgers a terra. Els pilots de dues aerolínies demanen millores salarials i no accepten els serveis mínims establerts pel Ministeri de Transport perquè els consideren “desproporcionats i desmesurats”.

El sindicat pressiona el Ministeri amb una aturada a totes les companyies si no modifica aquests serveis. “Ens impedeix exercir el dret constitucional a la vaga dels pilots i professionals del sector aeri amb els serveis mínims abusius que aplica”, denuncien.

El Sepla, explica que ha rebut el suport de la comunitat europea de pilots en defensa del dret a la vaga. L’Associació Europea de Pilots (ECA), amb 40.000 pilots, ha emès un comunicat que assenyala que els serveis mínims imposats pel Govern espanyol són contraris als drets de la llibertat sindical i als convenis internacionals del treball. Segons els pilots, els serveis mínims imposats “obliguen a realitzar més del 90% dels vols programats i que, de fet, obliguen a transportar el 98% dels passatgers”.

Per la seva banda, segons denuncia la Mesa del Turisme aquesta aturada total “posaria contra les cordes al sector turístic”. El “pols” que està llançant el col·lectiu aeri juga amb “la gran temporada de la recuperació després de la pandèmia”, critica la Mesa. I afegeix que ja està tenint impacte negatiu immediat a les reserves per viatjar a Espanya.

La Mesa, formada per empreses dels diferents sectors turístics, ha explicat que el mer anunci d’una vaga d’aquest tipus a Espanya ja té repercussió negativa. Adverteixen de l’alarma que ja estan traslladant “els mitjans de comunicació internacionals –especialment britànics, un dels nostres principals mercats emissors- ja aventuren un estiu de caos als aeroports espanyols”.

Una aturada total, afectant totes les aerolínies espanyoles, no té precedents. La Mesa del Turisme considera que “el comportament dels que obren així només es pot qualificar d’irresponsable i egoista”.

Articles relacionats

Back to top button