superior

Empreses

Port Aventura perd 120 mil visitants el primer semestre

Port Aventura ha rebut 1,2 milions de visites durant el primer semestre de l’any. Aquesta xifra representa un descens del 9% i uns beneficis nets de -14,4 milions d’euros, segons es desprèn del balanç publicat per Criteria CaixaCorp, propietària del 100% del parc temàtic.

Durant els primers sis mesos de l’any, el parc ha ingressat 48,7 milions d’euros, un14% menys que en el mateix període de l’any anterior. El balanç econòmic negatiu -segons Criteria- es deu a l’increment de les amortitzacions i als costos financers. Aquest grup inversor qualifica a Port Aventura de “negoci cíclic” encara que en el mateix període de 2008 també va acumular pèrdues superiors als 13 milions.

Port Aventura és un dels pilars dinamitzadors turístics de la Costa Daurada i Catalunya. El seu valor és de 505 milions d’euro i des de fa algun temps Criteria té intenció de vendre’l. Totes les temporades realitza fortes inversions tant en l’àmbit lúdic com en el d’allotjament. Aquest estiu ha estrenat l’hotel Gold River, un dels majors hotels temàtics d’Europa amb 502 habitacions, 4 piscines i 3 restaurants. Per alhora que l’inaugurava Port Aventura decidia tancar un altre per a plantar cara a la conjuntura negativa del moment.

Segons informen mitjans de comunicació com La Vanguardia o ABC, el parc “ha reduït el nombre mig d’empleats, que a 30 de juny de 2009 es va situar en 1.753 treballadors enfront dels 2.195 que tenia en la mateixa data de 2008”.

Back to top button