superior

Empreses

Odigeo és el primer grup europeu de viatges online

El grup Odigeo ha facturat 3.500 milions d’euros en 2010. És la cinquena agència online del món resultat de la fusió d’eDreams, Go Voyages, Opodo i Travellink, la major operació de concentració d’empreses de comerç electrònic realitzada a Europa.

Segons ha explicat el cofundador i conseller de la companyia, Javier Pérez-Tenessa, la plataforma ha “tret del mapa de la irrellevància a Europa”, encara que ha avisat que els líders en vendes a través de la xarxa segueixen sent els americans. Ha augurat que en 2012 la venda de bitllets aeris a través d’Internet seguirà creixent fins a arribar a el 50% del total, i ha sostingut que “el model d’agència ‘online’ ha estat trencador, és molt difícil multiplicar per dos o per tres les vendes en les agències tradicionals”.

Odigeo segueix a distància els quatre grans: Expedia, que factura 18.300 milions, Priceline (9.600 milions), Travelocity (8.200 milions) i Orbitz (8.000 milions). “Si ens comparem amb altres companyies del sector a nivell domèstic, Odigeo factura un 50% més que el segon, Viajes El Corte Inglés, i 30 vegades més que Atrapalo”, ha reconegut Pérez-Tenessa.

Així mateix, el cofundador de la companyia ha destacat que en el procés de fusió de Odigeo es van envoltar sempre d’accionistes i no van sol•licitar ajudes públiques, i ha reclamat als governs que facilitin “l’atracció de talent internacional” perquè empreses com aquesta puguin crear ocupació i contribuir a les arques públiques.

Odigeo, que va néixer el juny de 2010, està present en 28 països, té més de 12 milions de clients i 1.200 treballadors.

Back to top button