superior

EmpresesTransport

L’astúcia de Cabify per superar la normativa i operar a Catalunya

El servei de VTC que ofereix Cabify torna a estar en marxa a Barcelona després adaptar la seva aplicació a les restriccions que va imposar la Generalitat i interpretant la norma de la precontractació anticipada d’una forma particular.

Ha passat un mes des que les dues principals plataformes de lloguer de vehicle amb conductor, Uber i Cabify, van suspendre els seus serveis en considerar que el decret llei aprovat pel Parlament de Catalunya, a instàncies de la Generalitat, feien impossible el seu negoci a la ciutat comtal. Concretament obligava a la contractació dels vehicles VTC amb una antelació de 15 minuts i no oferir servei immediat.

La plataforma ha adaptat la seva aplicació per establir la precontractació de 15 minuts, però sorteja aquesta obligació fent-la només efectiva per a la sol·licitud de reserva del primer servei, per a la resta, Cabify no requereix aquest temps. La fórmula legal en la qual s’empara per superar aquesta obligació és que a Barcelona funciona de forma directa amb els vehicles de lloguer i no com a intermediari de la reserva.

El client signarà un contracte d’alta de servei i només esperarà el temps estipulat en el primer viatge, després considera que no es tracta de noves contractacions sinó de peticions emparades pel primer contracte. L’adaptació tecnològica ha comportat un cost econòmic a la companyia que considera no li correspondria assumir.

Tant Uber com Cabify creuen que el decret llei català serà revocat per la justícia en considerar-ho contrari a dret. Esperen que la situació serà transitòria fins que quedi anul·lat pels tribunals. La normativa ha rebut algunes objeccions per l’Autoritat Catalana de la Competència i el Consell de Garanties Estatutàries.

Cabify ofereix el servei amb una flota inicial de 300 vehicles que anirà incrementant-se en cas de necessitat. Amb aquesta adaptació l’empresa explica que fa un canvi de model respecte al que oferia abans de l’1 de febrer, quan va deixar d’operar a Barcelona.

Articles relacionats

Back to top button