El sector català davant d’una WTM que arriba en temps de crisi

El sector turístic català participa a la World Travel Market (WTM) de Londres, la fira professional més important del món, en un context nou degut a la crisi i on els contactes i la negociació amb els turoperadors és clau per garantir les reserves per al 2009.

Del 10 al 13 de novembre, Londres esdevé la capital del sector turístic professional. Es considera la fira més important del món per als professionals del turisme. La WTM reuneix més de 200 països i 50.000 professionals de la indústria turística d’arreu del món. El sector turístic català hi és pressent tant des de l’àmbit institucional com privat.

Segons el director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, “la WTM 2008 es presenta en un moment clau per a Catalunya, fidelitzar el mercat britànic en temps de crisi és molt important i és un dels nostres objectius”. I és que el turista britànic és el segon mercat emissor estranger per a Catalunya, amb més de 2 milions de turistes i 15,6 milions de pernoctacions anuals. Representa el 13,6% del total de turistes estrangers a Catalunya i l’11,3% de les pernoctacions.

En el marc d’aquesta fira internacional, Turisme de Catalunya ha organitzat un sopar per un centenar de professionals del sector turístic. Segons han informat, entre els assistents britànics destaquen algunes de les principals associacions d’agències de viatge i turoperadors com són ABTA, AITO, IAGTO, ITT, Advantage, First Choice Holidays, Worldchoice o American Express Travel.

La presència catalana a l’estand institucional de Catalunya

Per marques turístiques: Costa Brava Girona, Costa Daurada, Costa de Barcelona Maresme, Terres de Lleida i Barcelona ciutat.

Per empreses: PortAventura, Avant Grup, Barcelona on line, Bravasol Viatges, Costa Brava Verd Hotels, El Montanyà Resort&Spa, Evenia Hotels, Geoland Tours, Goes Travel Consultants, La Roca Village, Main Event, Maka Ecoturism, Miguel Torres, Panoramic ITC Travel, Solineu Hoteles, Sport&Leisure Barcelona, Traveltec, Montserrat i el Circuit de Catalunya.

A banda d’aquesta participació altres empreses catalanes assisteixen amb els seus propis estands i sobretot enviant els seus equips comercials per mantenir el màxim de trobades possibles amb els intermediaris.

0 0 0