superior

Transport

Preocupats al Regne Unit per la possibilitat de que Heathrow acabi en mans saudites

Ferrovial seria la porta d’entrada a l’aeroport de Londres

Una operació de venda pot deixar el principal aeroport britànic i un dels més importants del món sota el control de l’Aràbia Saudita. Aquest estat podria adquirir una participació decisiva de la propietat.

Aquest fet ha activat les alarmes al Regne Unit. L’aeroport d’Heathrow és una de les infraestructures més importants i claus per al país. La noticia s’ha conegut perquè la firma de gestió d’actius Ardian i el Fons d’Inversió Pública saudita (PIF) han arribat a un acord per fer-se amb el 25% que és propietat de Ferrovial. El preu de l’acord per adquirir el 25% puja als 2.400 milions de lliures o uns 2.800 milions d’euros, que pagaran la francesa Ardian pel seu 15% i PIF pel 10%.

Heathrow ha estat gestionat per Ferrovial durant 17 anys. Cal recordar que actualment l’Autoritat d’Inversions de Qatar té una participació del 20% de la matriu de l’aeroport i fons sobirans de la Xina i Singapur també tenen una part de les accions.

PIF està controlat pel príncep hereu de l’Aràbia Saudita, Mohammed Bin Salman que compta amb molts actius occidentals i a Anglaterra s’ha introduït a la joia de la corona de l’esport, la Premier League, adquirint equips de futbol. A Espanya, es va conèixer la seva intenció d’adquirir un 10% de Telefònica i el govern espanyol s’ha vist forçat a comprar aquest percentatge mitjançant l’empresa pública SEPI per convertir-se en l’accionista de referència de la companyia.

Articles relacionats

Back to top button