superior

Allotjament

Multa exemplar contra un propietari de pisos turístics a Barcelona

420.000 euros de sanció al propietari d’un edifici que actuava com una màfia de l’allotjament turístic

Un propietari de 14 habitatges situats al barri de Ciutat Vella de Barcelona ha rebut una de les multes més importants que l’Ajuntament de Barcelona ha imposat pel lloguer d’habitatges d’ús turístic de forma il·legal.

Tots els pisos estaven situats en un mateix edifici i no comptàvem amb llicència. El propietari que ha estat sancionat amb 420.000 euros utilitzava les plataformes Booking i Airbnb per comercialitzar els allotjaments.

Tenia una trama muntada per esquivar l’actuació de l’autoritat i els inspectors de l’Ajuntament han necessitat mesos d’investigació per caçar-lo. Durant anys el propietari al·legava als expedients que li obrien que els lloguers dels habitatges no eren per activitat turística sinó tradicionals i si de cas eren els llogaters els que feien el relloguer.

Avís als navegants

A banda de la sanció de l’Ajuntament de Barcelona el consistori ha fet trasllat de tota la informació a Hisenda perquè realitzi les actuacions tributàries oportunes per l’activitat econòmica que ha realitzat durant els darrers anys.

L’elevat import de la sanció és un avís per aquells que tinguin la temptació de fer una activitat similar, ha advertit el regidor del districte de Ciutat Vella, Albert Batlle.

Articles relacionats

Back to top button