superior

Reportatges

“Mesures arbitràries i insensates” per limitar el turisme a Espanya

La Mesa del Turismo “rebutja de ple” les propostes de la formació política Sumar per limitar l’activitat del turisme espanyol. Ha volgut respondre la vicepresidenta del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, que defensa una ecotaxa turística i limitar els vols de trajectes de curt radi.

Juan Molas, pres. Mesa del Turismo

La Mesa afirma que s’han oblidat que el turisme és el sector locomotora de l’economia i l’ocupació del país. Han qualificat les dues mesures com a “arbitràries i insensates”. El seu president, Juan Molas, considera que amb una ecotaxa i la supressió de vols domèstics el que s’aconsegueix “és danyar greument la competitivitat del sector turístic alhora que encaririen l’accés dels ciutadans a l’oferta de vacances i d’oci.”

Sumar està plantejant incloure limitacions al turisme des d’una perspectiva de preservació del Medi Ambient, també del treball just, el transport i fins i tot l’habitatge. La iniciativa que la formació política porta al Congrés dels Diputats es denomina ‘Pacte d’Estat per un Turisme Just, Sostenible i Inclusiu 2024-2030’.Cal recordar que la formació està integrada al govern d’Espanya assumint la cartera de Transició Ecològica. La Mesa del Turismo afirma que “volen imposar un sostre turístic a cada destinació, cosa que crearia evidents desigualtats”. Per a aquest òrgan regulacions d’aquest tipus són “un error de càlcul gravíssim que posaria en risc el moment de bonança que viu el sector després d’uns anys molt durs.”

Eliminar els vols de menys de tres hores de durada és una proposta “desgavellada” segons el parer de la Mesa ja que una part substancial d’aquests passatgers de vols domèstics són viatgers en connexió de rutes internacionals, de manera que la seva eliminació suposaria una pèrdua notable de competitivitat dels hubs de Madrid i Barcelona a favor d’altres grans aeroports internacionals com ara Frankfurt. A més, explica que les emissions de CO2 de les principals rutes aèries que es veurien afectades representen únicament el 0,9% del total.

Articles relacionats

Back to top button