superior

AllotjamentDestinacions

Balears congela les places turístiques

El Govern de les Illes Balears aprova un Decret llei per a la modernització i la transformació del sector turístic que incorpora la congelació de places d’allotjament per als pròxims quatre anys.

La mesura busca millorar la qualitat de vida dels residents i l’experiència turística dels visitants, segons el Govern. La presidenta Francina Armengol defensa la norma com un avanç “cap a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica”. La nova llei preveu un decreixement de places turístiques.

Concretament, durant els propers quatre anys, no es podran comprar noves places de les borses de Mallorca, Eivissa i Formentera. En el cas de Menorca, que no té borsa de places, s’aplica la congelació per a nova oferta. En aquest període, els consells insulars podran determinar, mitjançant els seus plans territorials insulars, si es recuperen aquestes places o es deixen extingir.

Aquesta moratòria afecta les places hoteleres i les de lloguer turístic, que en el cas de les borses de Mallorca, Eivissa i Formentera ara mateix sumen un total de 18.718, de les quals 8.486 corresponen a Mallorca, 7.000 a Eivissa i 3.232 a Formentera.

La presidenta balear ha explicat que aquest decret llei es tramitarà com a projecte de llei i estarà obert a les aportacions de tots els grups parlamentaris. Armengol ha assegurat que l’objectiu és que les Illes Balears «continuïn a l’avantguarda en turisme», essent «la primera destinació turística circular del món» i una destinació “referent en com es cuiden els treballadors i treballadores, que són qui ens fa ser líders en turisme”.

Articles relacionats

Back to top button