superior

Destinacions

Primavera Sound, el reclam turístic d’èxit de la ciutat de Barcelona

Fa mesos que el festival musical Primavera Sound va vendre totes les entrades per als seus concerts, fins i tot abans de conèixer-se el cartell definitiu dels artistes que actuarien. Ha arribat a l’edició 19 i a situar-se com un dels més importants d’Europa.

Més del 50% del públic assistent és estranger. Aquest esdeveniment de fama mundial ha situat a la ciutat de Barcelona al mapa internacional dels concerts musicals. La qualitat dels artistes, la producció musical i audiovisual que envolta aquest espectacle, i la gran afluència de públic que any rere any acudeix a aquest esdeveniment són alguns dels aspectes que el converteixen en tot un atractiu turístic.

Són moltes les agències de viatges que programen Barcelona coincidint amb el Primavera Sound. També els hotels, però sobretot els apartaments turístics, es freguen les mans cada any durant els dies de concert.

La demanda del Primavera Sound és homologable a la demanda que genera un gran congrés o fira de negocis de reputació mundial.

En aquest sentit, l’impacte econòmic que genera a la ciutat s’ha multiplicat respecte a les últimes edicions. El festival ha passat dels 8.000 espectadors de la primera edició el 2001 a més de 220.000. Si el 2013, quan el festival ja estava consolidat per la seva envergadura, es calculava un impacte econòmic que superava els 65 milions d’euros, l’edició d’enguany, s’alçaria per sobre dels 100 milions. A nivell de públic s’ha passat en sis edicions de propiciar 90.000 pernoctacions turístiques a possiblement més de 150.000.

Articles relacionats

Back to top button