superior

AllotjamentEmpreses

Front comú del sector turístic català contra Airbnb i la sentència del TS

El sector empresarial turístic de Catalunya juntament amb el Govern català ha signat un manifest on critiquen la sentència del Tribunal Suprem que permet a Airbnb operar sense complir la Llei de turisme catalana i, per tant, a comercialitzar allotjament il·legal.

Més de 120 organitzacions, federacions, associacions i entitats del turisme el subscriuen generant un front comú amb l’administració que té pocs precedents a Catalunya. Com ja vam publicar a Comunicatur, la sentència del TS suposava donar carta blanca a la plataforma Airbnb per desentendre’s de la legalitat.

El sector de l’allotjament turístic representat per CONFECAT, PIMEC Turisme, FOMENT, ACAVe, TURALCAT i la Federació de Càmpings ha dit prou i afirmen que la sentència “afecta negativament sobre les empreses que realitzen la seva activitat de forma legal, les comunitats locals, els mateixos turistes i les administracions”.

El Suprem ha anul·lat l’ordre de la Direcció General de Turisme del 2015 que obligava Airbnb a eliminar més de 14.000 anuncis d’habitatges turístics que no estaven inscrits en el Registre de Turisme de Catalunya. Un registre que és obligatori segons la norma catalana per identificar els establiments legals.

El sector turístic i la Generalitat de Catalunya no comparteixen que exigir a les plataformes que ofereixin únicament oferta legal suposi sotmetre-les a un règim de control excessiu. Consideren que l’obligació de publicar el número d’identificació com marca la llei catalana “és una mesura adequada”.

El Govern català ha obert expedients i imposat multes per activitat irregular en habitatges turístics per un valor que supera els 9,2 milions d’euros.

El Suprem ho posa fàcil als pisos turístics il·legals

El Tribunal Suprem dóna un gir al sistema de plataformes de lloguer turístic

Articles relacionats

Back to top button