EmpresesTransport

EasyJet prova el primer avió híbrid del món

L’aerolínia EasyJet vol convertir-se en la primera companyia del món a posar a prova un avió híbrid que utilitza combustible d’hidrogen.

El model utilitza la tecnologia de cèl·lules d’hidrogen per alimentar a l’avió d’energia mentre està en terra i roda per la pista. Es tracta d’un sistema dissenyat per aprofitar l’energia produïda pels frens de l’aeronau quan aquesta aterra i que després alimenta a l’avió. A més, l’aigua residual que es produeix a partir de les cèl·lules d’hidrogen es recicla en els banys de bord.

Aquest combustible produeix zero emissions i segons EasyJet li podria comportar un estalvi d’unes 50.000 tones de combustible a l’any. Un 4% de la seva despesa anual en combustible es produeix durant els moviments en pista. Així doncs, li suposaria a EasyJet un estalvi d’uns 35 milions de dòlars anuals. L’aerolínia es veuria també beneficiada amb aquesta innovació en el cas que a la fi d’any la indústria aeronàutica aprovi més limitis d’emissions.

L’aerolínia de baix cost té previst començar les proves aquest mateix any. En aquest cas la reducció de costos vindria produïda per una innovació energètica i no per la reducció de serveis als seus clients.

Easyjet estrena la nova base al Prat

L’aerolínia de baix cost també ha anunciat que augmentarà un 7% el tràfic de passatgers al Prat. Millorarà la connectivitat de l’aeroport situant 3 avions amb base a Barcelona. Easyjet va moure més de 3 milions de passatgers en 2015 a l’Aeroport Barcelona- El Prat des del que opera des de fa gairebé 20 anys.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button