superior

Destinacions

L’associació Montsec Turístic reneix amb força

Una vintena d’empresaris de les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà han reactivat aquesta entitat de promoció turística, destinada a posar en valor i difondre els atractius de l’àrea del Montsec.

L’associació, que va romandre inactiva des del 2006, ha reiniciat la seva tasca promocional amb força amb un total de 22 empreses relacionades amb el sector turístic (restaurants, hotels, cases rurals, museus, centres d’interpretació, productors artesans, etc.) i amb dos objectius clars: promocionar l’àrea del Montsec —una de les zones del Prepirineu lleidatà que han registrat un major auge turístic en els darrers anys— i vetllar perquè els associats ofereixin serveis de qualitat als visitants.

Una de les novetats d’aquesta nova etapa de l’associació —que ara té la seva seu a Os de Balaguer i que ha adaptat el seu àmbit geogràfic a la nova delimitació geogràfica del Montsec, incloent poblacions de més de 1.000 habitants com Tremp o Balaguer— és que els nous estatuts aprovats recentment preveuen la incorporació de membres de l’àmbit públic (ajuntaments, consells comarcals) per tal de coordinar més bé i optimitzar les actuacions promocionals.

Els estatuts marquen també com a prioritats de l’ens “representar els interessos col·lectius de les empreses i els empresaris del territori Montsec davant de les administracions i de qualsevol entitat o institució, treballar per fomentar la col·laboració entre les empreses locals i oferir informació i formació als nostres associats”.

El president de Montsec Turístic, Jaume León, ha explicat que, a més d’incorporar associats nous, l’entitat treballarà per consolidar el posicionament del Montsec com a pol d’atracció turística en àmbits com el turisme actiu, el turisme natural i el turisme cultural. León recorda que aquesta àrea té molts actius com el paisatge (congost de Mont-rebei, entre d’altres), els esports d’aventura, els productes artesanals, la gastronomia o els monuments. Menció especial mereix el turisme astronòmic, que té els dos eixos bàsics en un equipament de primer nivell (el Centre d’Observació de l’Univers, situat a a Àger) i en les privilegiades condicions d’observació nocturna (el Montsec ha estat declarat destinació Starlight per la UNESCO).

El president de l’associació ha destacat també que la zona ha entrat en una dinàmica turística favorable, com queda demostrat per l’increment del flux de visitants consignat durant les darreres festes de Nadal, “en les quals, per exemple, el Centre d’Observació de l’Univers situat a Àger va registrar la visita de més de 600 persones en només tres dies”. Aquest augment de turistes fa que “molts establiments turístics de la zona es plantegin fins i tot organitzar-se per obrir portes, ni que sigui per torns, durant les pròximes festes”.

Aniversari del monestir de les Avellanes

D’altra banda, el monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, que forma part també de l’associació Montsec Turístic, celebra enguany  el 850è aniversari de la seva fundació amb una iniciativa destacada com ho és la restauració del claustre romànic, bastit al segle XII. L’efemèride serà també recordada per mitjà de diversos actes commemoratius com el concert a càrrec de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell i la conferència de l’historiador Joan Josep Busqueta, que tindran lloc el 10 de febrer. El monestir està situat en un bell paratge del municipi d’Os de Balaguer, a la comarca de la Noguera./ Notícia emesa pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Articles relacionats

Back to top button