superior

Hotels

El sector hoteler espanyol ha perdut 80.000 treballadors per la crisi

La Confederació Espanyola d’Hotels i Apartaments Turístics (CEHAT) ha comptabilitzat una pèrdua de 80.000 llocs de treball en el sector des de l’inici de la crisi econòmica a finals de 2008. Per al període estival la CEHAT anuncia un augment de contractació de personal a causa de la bona marxa del turisme i a les previsions de creixement.

Per al secretari general de la Confederació, Ramón Estalella, malgrat l’eliminació de llocs de treball, les empreses hoteleres han resistit la crisi econòmica i “no han desaparegut molts establiments”, ja que els hotels són estructures que “valen molts diners i que disposen de molt personal dintre”, i això fa “molt difícil” que desapareguin.

Estalella declara que el turisme “va bé”, i ha assegurat que “anirà millor”, ressaltant l’increment que s’espera en l’arribada de visitants a Espanya durant 2011, fins els 55 milions de turistes. Ha assenyalat que “s’estan fent molts esforços” per disminuir l’estacionalitat en el sector, el que redundarà en una major capacitat de creació d’ocupació a la indústria turística. En aquest sentit ha ressaltat com els hotels de costa s’han obert a les convencions i congressos fora de la temporada d’estiu o el programa com l’Imserso, capaç de mobilitzar a turistes en el mes de novembre.

Segons Estalella, la crisi econòmica ha “tocat” més la butxaca dels espanyols que el dels turistes internacionals, i per això estan “viatjant menys a l’estranger” i s’estan realitzant sortides “més curtes, més properes i més accessibles”. El secretari general va criticar que una part de la població espanyola tingui “actituds negatives” contra els turistes quan gràcies a ells els espanyols podem “mantenir” el nivell de vida actual. Per això, Estalella va apostar per que es reparteixi la riquesa turística “per totes les zones d’Espanya” per a assolir que el turisme sigui vist i acceptat per part de la població autòctona com “quelcom que és bo”./Ag EP

Back to top button