superior

Estudis

Atenció: cauen el turisme i els ingressos a Catalunya

Per primera vegada les dades turístiques de Catalunya són negatives. Després de mesos i temporades amb resultats que superen les anteriors, en contra de les previsions, arriben els primers números vermells als comptes del turisme. Entre les principals destinacions estatals, Catalunya ha estat l’única on el flux de turistes estrangers ha disminuït.

Durant el més de gener el número de turistes estrangers ha caigut a Catalunya un 1,8% respecte un any abans quan al conjunt de l’estat ha augmentat un 10,7%. Han estat 850.457 turistes els que han escollit la destinació catalana com a primera opció. Hi ha quatre mercats que copen pràcticament la meitat dels turistes arribats. Per ordre de volum, el francès, italià, alemany i britànic sumen el 48,9% del total.

El descens l’ha motivat bàsicament el mercat francès que és el més important per a Catalunya en quant a números absoluts. Per contra el flux del turisme estatunidenc, rus i nòrdic ha augmentat amb intensitat en termes relatius.

Els ingressos també baixen
Els números vermells també han arribat als comptes de la mà dels ingressos. Al gener, la despesa dels turistes estrangers a Catalunya ha estat de 823 milions d’euros, un 0,9% menys que fa un any. En un mes s’han deixat d’ingressar 8 milions d’euros. El turisme belga, portuguès i francès és el que es contrau amb més intensitat.

Els increments d’ingressos, per contra, s’han produït més intensament en termes relatius en les despeses del turista rus i estatunidenc. Malgrat el descens en la despesa del turisme francès, es manté el mercat gal com a principal emissor i, conjuntament, amb el mercat estatunidenc han aportat 20,7% de la despesa de tot el mes de gener.

Articles relacionats

Back to top button