superior

Organismes / Política turística

El Govern català defensa la taxa turística

El portaveu de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, ha defensat aquest dimarts la taxa turística per fer front a la situació econòmica, malgrat els recels que ha aixecat en el sector. Homs ha replicat la posició del ministre de Turisme, José Manuel Soria, que ha criticat el govern català tant per l’impost com pel pagament que ha realitzat a Ryanair per mantenir les rutes.

Homs és conscient de les crítiques que ha aixecat la voluntat del Govern d’implantar la taxa turística, tot i que ha deixat clar que no la volen imposar. Així, tal com ja s’havia apuntat, ha insinuat que podrien introduir-se matisos en aquesta taxa. Les modificacions podrien seguir la línia del que ha avançat el president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, perquè quedessin exclosos de l’impost els ‘càmpings’ i les cases rurals.

Malgrat mostrar-se disposat a negociar més amb el sector i amb els partits de l’oposició, Homs ha defensat la necessitat d’aplicar aquest tipus de mesures per donar oxigen a les arques de la Generalitat, i ha afegit que tots els governs d’Europa estan implementant aquest tipus de mesures.

"Val per l’IRPF i per la taxa turística. Esperem per part de tots sentit de responsabilitat i un punt de generositat", ha demanat el portaveu del Govern, qui ha evitat pronunciar-se sobre si la taxa provocarà una fuga de turisme.

PROMOURAN LES MARQUES CATALUNYA-BARCELONA

En relació amb les crítiques de Sòria a l’ajuda de la Generalitat a Ryanair, Homs ha recordat que "històricament" l’Estat central ha ajudat, directament o indirectament, companyies aèries com Iberia.
També ha replicat la voluntat del ministre de promoure la marca Espanya per sobre de les "especificitats", i li ha llançat que la Generalitat promourà aquest 2012 la combinació de les marques Catalunya-Barcelona amb un pla d’acció que es visualitzarà els pròxims mesos.

"No som partidaris de cap tipus de confrontació entre marques, ni entre Catalunya-Barcelona amb Espanya ni amb ningú, sinó que sentim la legitimitat d’explicar al món la nostra realitat del que podem oferir", ha conclòs./Ag EP

Back to top button