Estudis-antics

Els viatges diferents i el preu tancat, tendències del 2012

L’associació d’agències de viatges britànica ABTA preveu que els turistes busquin la relació qualitat-preu en les seves vacances, però no necessàriament prevaldrà l’opció més barata. El mercat es decantarà aquest any pels viatges que ofereixin experiències autèntiques i especialitzades.

 

Segons es desprèn de l’Informe de Tendències de Viatges 2012 d’ABTA, aquest any serà una bona oportunitat per a les empreses que ofereixin especialització i paquets tot inclòs amb bons serveis. El tot inclòs dóna certa seguretat al client sobre la despesa que realitza en les seves vacances i en el context actual aquest és un factor molt valorat.

Mark Tanzer, cap executiu d’ABTA assegura que "2011 ha estat un any difícil i s’espera una situació similar en 2012. Les dificultats sobre la disponibilitat de despesa en les famílies sembla que continuarà i és probable que els turistes es tornin més exigents a l’hora de gastar els seus diners i voldran saber què n’obtindran per ells”.

Per a ABTA, algunes de les tendències clau seran el creixement de la demanda de vacances especialitzades com els creuers, l’aventura, l’exploració, així com les destinacions que tenen certa personalitat i autenticitat. També tindran un bon comportament el turisme de luxe i els viatges de la població major de 55 anys.

En temps d’incertesa econòmica molts turistes es fixen en les destinacions ja consolidades perquè són una garantia d’allò que es trobaran. ABTA confirma que les reserves per a l’estiu de 2012 situen com destinacions més populars països com França, Grècia, Itàlia, Espanya i Estats Units.

En l’informe, ABTA ha identificat les seves "hot destinations" per al 2012. Jordània, Colòmbia, Cap Verd, Polònia i Ucraïna, són els països identificats per la seva oferta diferent.

Articles relacionats

Back to top button