superior

Formació

A Catalunya el turisme estranger va bé, però no tant

Les xifres d’arribades de turistes a Catalunya aquest 2011 són positives i marquen un creixement moderat. Durant els primers mesos de l’any l’afluència de turistes estrangers, tot i que ha estat positiva, no supera el 2,5% d’increment. Lluny del creixement del 7,3% del conjunt de l’Estat i de les xifres de dos dígits que els més optimistes auguraven en començar l’any.Tots els mercats emissors tradicionals com França (-3,1%), Itàlia (-1,5%), Regne Unit (-4%) o Alemanya (-5,1%) han tingut descensos importants a Catalunya en el que portem d’any. Altres mercats d’Europa i la resta del món han compensat aquestes caigudes durant els primers mesos, situant l’entrada de turistes en un 2,5% positiu.

Malgrat tot, i pendents de tancar les dades del mes de juny, Catalunya s’ha erigit com la primera destinació receptora del turisme estranger a l’Estat, amb 4,6 milions de turistes estrangers. Aquesta dada suposa el 24,3% del total de turistes internacionals a Espanya.

Enfront del moderat creixement de Catalunya en turisme estranger altres Comunitats com Canàries estan creixent un 21%, C. Valenciana el 9%, Balears el 8,6% i Andalusia un 5,4%. Per contra, la comunitat de Madrid està patint un retrocés de l’1,7%.

Amb la temporada alta a punt arriba el moment de la veritat. El sector podrà fer balanç d’ingressos i afluència i determinar amb quina força estem superant la crisi.

Articles relacionats

Back to top button