superior

Destinacions

La imatge turística de Barcelona es torna antipàtica a l’estranger

Els mitjans de comunicació internacional comencen a traslladar una imatge negativa de Barcelona. Des dels Estats Units fins a Rússia traslladen el missatge que els turistes no són benvinguts a la ciutat.

La premsa americana parla d’un amor no correspost. Contrasta l’atracció que té la destinació per a molts turistes i com les autoritats i els ciutadans no desitgen que els visitants hi tornin. Els articles en les seccions de viatges en grups mediàtics tan potents com Fox News o Condé Nast Traveler expliquen les mesures de l’ajuntament per limitar el turisme des d’un punt de vista negatiu.

Recullen la guerra dels responsables municipals amb tot el sector turístic, des de les plataformes d’allotjament com Airbnb o HomeAway fins als propis hotelers als que limita el seu desenvolupament. També atribueixen a l’alcaldessa Ada Colau unes declaracions en las que deia que per causa del turisme “la forma de vida de tots els barcelonins està seriosament amenaçada”

A Rússia la premsa ha reaccionat en la mateixa línia. Alguns titulars parlen de “guerra” de Barcelona contra els turistes. Traslladen una imatge de ciutat saturada de visitants i incòmode pels ciutadans que hi viuen per culpa del turisme. Com la premsa nord-americana, els mitjans de comunicació russos expliquen les mesures de l’ajuntament per gestionar el turisme.

És difícil calcular quin impacte poden tenir aquestes informacions i si retreuen l’interès dels turistes per visitar-la. La imatge que es trasllada no positiva i resulta paradoxal que els organismes turístics públics i privats de Barcelona i Catalunya promoguin la ciutat per atreure visitants mentre que la percepció exterior és justament la d’una ciutat que no vol més turistes.

Articles relacionats

Back to top button