Destinacions

Un macrocomplex turístic en el Circuit de Montmeló

El Circuit de Catalunya, que acull cada any les proves mundials de Fórmula1 i de motociclisme, podria convertir-se en un complex d’oci amb resorts turístics i espais comercials.

Ja s’han pressupostat més de 60 milions d’euros per urbanitzar la zona annexa a les instal·lacions, segons informa elEconomista. Aquest diari explica que l’operació està “perfectament definida” i s’està portant amb “sigil i prudència” davant els problemes amb els que s’ha trobat BCN World.

El projecte està aprovat per la Generalitat i el seu pla director urbanístic ja ha passat el període d’informació pública. L’objectiu és crear un macrocomplex similar al britànic Sylverstone que permeti salvar a un Circuit deficitari que acumula pèrdues superiors als 30 milions d’euros en els últims exercicis.

Un complex d’oci, amb centre comercial, pistes de karts, hotels resort i una zona industrial per a empreses vinculades al món del motor. Seran 574 hectàrees de terreny dels municipis de Montmeló, Granollers i Parets del Vallés.

El Circuit és un atractiu per al sector turístic de la zona però sobretot per a la ciutat de Barcelona. Les competicions internacionals atreuen visitants de tot el món que s’allotgen a la ciutat i realitzen una despesa important. Alguns estudis quantifiquen en 330 milions el seu impacte econòmic però la realitat és que les subvencions públiques són les que mantenen amb vida aquesta instal·lació. Una part molt important de la taxa turística que es recapta en tota Catalunya es destina al Circuit.

Articles relacionats

Back to top button