Transport

La trampa oculta en el preu dels vols low-cost intercontinentals

Amb l’entrada en funcionament dels vols de baix cost intercontinentals des de l’aeroport de Barcelona El Prat operats per Level i Norwegian s’ha iniciat una guerra de preus que amaga costos addicionals ocults en l’oferta inicial.

Les dues aerolínies, per tal de mantenir-se en la seva batalla del preu, han eliminat de la propaganda sumar molts serveis que fins ara estaven inclosos en el preu del bitllet. Una informació de la televisió pública catalana ha explicat com el cost del bitllet en aquestes connexions es pot duplicar amb recàrrecs no inclosos. Però el repte per a l’usuari serà trobar primer aquests bitllets a 150 o 200 euros, ja que són els primers a esgotar-se.

Un cas pràctic sobre un vol des de Barcelona a Los Angeles efectuat per TV3 sobre un preu de baix cost desvetlla el seguit de recàrrecs ocults. El preu més bàsic té una mitjana de 170 euros. La selecció de seient ja costa d’entrada uns 15 euros. Tenint en compte que és un vol de més de dotze hores, per dinar o sopar ja haurem de pagar 34 euros aproximadament. Per una manta i un coixí, 8,5 euros més. I finalment, per portar una maleta de més de 10 kg, es pot pagar més de 85 euros. En total, el preu del bitllet gairebé es duplica i els 170 euros del preu original es poden convertir en 311 euros.

L’excusa de les companyies per no publicitar-ho la dóna a TV3 el responsable de Relacions Institucionals de Norwegian, Alfons Claver: “La tendència és que cada vegada el passatger ha de tenir el dret a triar què vol consumir, nosaltres no et vendrem res que no vulguis consumir.”

Norgewian i Level que han començat aquest juny els vols als Estats Units en baix cost des del Prat esperen que hi hagi prou mercat per ambdues companyies. Creuen que Barcelona és prou atractiva i compta amb mercat suficient per justificar el llarg radi.

L’aerolínia escandinava volarà des de la capital catalana a Nova York, Los Angeles, San Francisco i Miami. Level, per la seva banda, ha inaugurat vols des de Barcelona a Los Angeles i San Francisco.

Articles relacionats

Back to top button