superior

abajo

Transport

Uber i Cabify, cada dia més tocades

L’èxit de la mobilització del sector del taxi a tot Espanya sembla que dóna resultat. L’horitzó pinta millor ara que fa unes setmanes per als taxistes.

La lluita que mantenen contra Uber i Cabify per considerar-les plataformes de transport que fan la competència al sector legalment regulat està provocant el posicionament favorable de l’administració. La principal denúncia dels taxistes és contra les VTC, llicències de lloguer de vehicle amb conductor. Consideren que les VTC és la fórmula que pot donar la cobertura legal a les plataformes col•laboratives. Així doncs, la seva lluita se centra a evitar que es liberalitzi el servei o s’ampliï el nombre de llicències VTC.

Actualment la Llei de transport marca una ràtio d’1 VTC per cada 30 llicències de taxi encara que a Espanya hi ha 67.000 llicències de taxi per prop de 6.000 de VTC, el que dóna una proporció d’1 un vehicle de lloguer amb conductor per cada 11 taxis. Uber o Cabify aposten per eliminar aquesta ràtio per tenir un major nombre de conductors legals que prestin els seus serveis.

Després de la vaga del passat 30 de maig, representants polítics i membres del govern s’han manifestat propers a les reivindicacions de la Federació Espanyola d’Associacions del Taxi (Fedetaxi). El Ministeri de Foment no farà cap modificació del règim jurídic actual sobre les autoritzacions de lloguer de vehicle amb conductor.

Aquesta mala notícia per a les plataformes se suma al revés que va rebre Uber de part de l’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea en considerar-la una empresa de transport i no un intermediari. La situació de les multinacionals d’economia col•laborativa que ofereixen conductors es complica per moments.

Articles relacionats

Back to top button