superior

Destinacions

Neix, per fi, la Costa de Barcelona

Catalunya disposa ja d’una nova marca turística que substitueix dues de les existents: Costa de Garraf i Costa de Barcelona-Maresme. L’objectiu és facilitar la promoció internacional de Catalunya aprofitant la capacitat d’atracció de Barcelona.

La nova marca, aprovada per l’Agència Catalana de Turisme (ACT), engloba les comarques del Maresme, el Garraf, el Baix Llobregat i l’Alt Penedès. Natura, platges, caves, Modernisme i termalisme són els seus principals atractius.

La directora general de Turisme, Marian Muro, ha explicat que “la proposta de creació de la marca Costa de Barcelona venia impulsada per la Diputació de Barcelona i avalada per part del sector empresarial però no disposava del consens de tots els àmbits territorials i associatius. L’anterior Govern va deixar pendent aquesta decisió que ara la Direcció General de Turisme ha pogut desencallar trobant el consens, participació i comprensió de tothom”.

Segons un estudi presentat per la Diputació de Barcelona en el marc del passat SITC, la Costa de Barcelona-Maresme representava la quarta destinació en nombre de places i Costa de Garraf, la sisena. La nova marca rebria més d’1,7 milions de turistes estrangers i més de 15 milions de pernoctacions, equiparant-se a les xifres de la Costa Daurada, Mallorca, Tenerife i Costa del Sol.

Pel que fa a l’oferta allotjativa, amb prop de 75.500 places, Costa de Barcelona se situaria per darrera de la Costa Brava i la Costa Daurada, a Catalunya, i al nivell de la Costa del Sol (76.300 places) i la Costa Blanca (63.271 places), a la resta d’Espanya.

Catalunya passa ara de tenir deu a nou marques turístiques: Costa Brava, Costa de Barcelona, Barcelona, Costa Daurada, Terres de l’Ebre, Terres de Lleida, Catalunya Central, Val d’Aran, Pirineus i la nova Costa de Barcelona. La primera presentació pública d’aquesta marca a escala internacional serà en el marc de la World Travel Market de Londres que se celebra del 7 al 11 de novembre.

Back to top button