superior

TT.OO. AA.VV.

Les agències reduiran un 12% el seus beneficis

Caiguda de beneficis, reducció de la facturació i escasses expectatives de millora a curt termini. Per fer front a aquest panorama el sector ha demanat en el Fòrum ACAV bonificacions fiscals i redefinir la seva oferta al turista per continuar essent competitius.

Tots els indicadors fan presagiar un 2009 complicat per les agències de viatges catalanes que van reduir els seus beneficis en un 10% segons va reconèixer el president de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAV), Francisco Carnerero al fòrum organitzat per debatre la situació la situació del sector en un entorn de crisi.

L’any 2008 Catalunya va tancar amb 1496 oficines i els beneficis van minvar en un 10%. Carnerero creu que aquesta caiguda s’aguditzarà encara més enguany, fins al 12%. L’especialització, han dit, és la solució.

Però aquesta recepta es ve repetint des de la irrupció de les puntcom i no sembla que s’hagi produït, almenys no majoritàriament, pel que es fa difícil creure que ara s’emprendrà.

Des de l’estiu, a Catalunya s’han tancat 122 agències de viatge, un 7,5% del total que hi havia a finals de 2007. El sector fa front a un exercici complicat en que es preveuen noves reestructuracions.

El IX Fòrum ACAV va abordar la situació del sector turístic en un entorn de crisi, la problemàtica i reptes de la turoperació. Més de 200 persones es van donar cita dimarts passat 10 de febrer en l’Hotel Melià Barcelona on l’estrella de la jornada va ser Leopoldo Abadia, presentant la seva tesi sobre l’actual crisi financera.

Back to top button