superior

Reportatges

Rànquing de les notícies més llegides el 2016

Quines han estat les informacions que més han interessat als professionals del turisme durant el 2016? Aquestes són les notícies més llegides a Comunicatur, mes a mes.

Gener: Crisi de confiança entre Ajuntament i Turisme de Barcelona
Atònit està el sector després de veure la incomunicació que sembla existir entre l’Ajuntament de Barcelona i el consorci de promoció turística de la ciutat. Les declaracions del regidor de turisme, Agustí Colom, denunciant el desconeixement de les decisions que pren Turisme de Barcelona, del què és vicepresident, han obert una ferida entre els responsables públics i els privats en aquest organisme.

Febrer: Frau en la recaptació de la taxa turística catalana
El secretari d’Economia de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha desvetllat que en l’impost turístic “és un dels àmbits en què hi ha més frau fiscal” i ha anunciat que “haurem de fer més inspeccions”.

Març: Els atemptats de Brussel·les colpegen el turisme
Les desenes de morts de l’atemptat a la capital belga provoquen una crisi turística a Europa. L’amenaça terrorista augmenta els nivells d’alerta amb més controls a aeroports i fronteres que afecten la mobilitat. Les empreses hoteleres i les aeronàutiques van patir d’immediat una caiguda a la borsa.

Abril: Un macrocomplex turístic en el Circuit de Montmeló
El Circuit de Catalunya, que acull cada any les proves mundials de Fórmula1 i de motociclisme, podria convertir-se en un complex d’oci amb resorts turístics i espais comercials.

Maig: Modificaran la taxa turística catalana per recaptar més
Els pressupostos catalans contemplen modificar la taxa turística catalana per elevar els ingressos que genera aquest impost. Augmentar el tipus i ampliar els conceptes que tributin són dos de les línies de treball.

Juny: Les TIC en el turisme estan revolucionant el sector
Les tecnologies aplicades al turisme estan fent créixer el sector i tenen una importància clau pel seu desenvolupament. Els dispositius mòbils ja són l’element central pels turistes i tot passarà per aquests aparells.

Juliol: Octavi Bono pren el relleu de Marian Muro al capdavant de la direcció general de Turisme de Catalunya
El fins ara gerent del Patronat de Turisme de la diputació de Tarragona, Octavi Bono, serà el nou director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Marian Muro, que ha ocupat el càrrec durant cinc anys i mig, torna al sector privat deixant una forta petjada.

Agost: La Sagrada Família és una de les icones turístiques amenaçades pel terrorisme
Els terroristes d’Estat Islàmic continuen amb la seva campanya d’amenaces i ha realitzat un vídeo on fixen com objectius espais turístics emblemàtics del món occidental.

Setembre: Els càmpings catalans en perill en estar situats en zones inundables
Un gran nombre de càmpings de Catalunya tenen una situació urbanística irregular en estar situats en zona inundable i hauran de fer un pla especial per regular la seva activitat.

Octubre: Els guies turístics estaran regulats a la ciutat de Barcelona
L’Ajuntament de Barcelona ordenarà l’activitat de guies a la ciutat. Demanarà una llicència per ocupació de l’espai públic.

Novembre: Catalunya fa un dels millors màrquetings turístics del món
En el darrer any l’estratègia de màrqueting de la destinació turística ‘Catalunya’ està rebent diversos reconeixements internacionals. Només en una setmana ha rebut fins a tres distincions que la situen com a la millor del món en màrqueting turístic esportiu, gastronòmic i de turisme sostenible.

Desembre: Airbnb guanya la batalla legal a Catalunya
La justícia ha estimat la reclamació d’Airbnb contra la sanció de 30.000 euros que li va imposar la Generalitat de Catalunya per comercialitzar allotjaments il•legals. Va ser la primera sanció a nivell mundial que una administració imposava a la plataforma.

Articles relacionats

Back to top button